Seria Artemis Fowl, (Eoin Colfer)
Astricin
Posted: Dec 7 2006, 08:58 PM

****SÅPE**** (semicerculetz)

Group: Members
Member No.: 4

Cum nu sunt eu experta in domeniu, insa stiu bine ca avem asemenea confrati (mai bine zis, co-surori) pe forum, prefer doar sa demarez acest subiect, asteptand intai pe cei/cele indreptatiti/-e sa povesteasca pe larg, urmand apoi sa-mi expun si eu umila mea parere, de om care a citit cate o data fiecare carte, si mi-au fost de un real folos in timpul lungilor drumuri cu trenul smile.gif

Va astept cu drag!
soranna
Posted: Dec 8 2006, 07:15 AM

Advanced Member

Member No.: 5

Multumim de topic tongue.gif .Si sa stii ca nu esti singura care a citit doar o singura data fiecare carte.Eu nu pot sa recitesc o carte de la cap la coada.Ar fi prea plictisitor.Poate doar sa o iau pe fragmente.
Deci....
Trebuie sa incep prin a-i multumi lui Amfi ca mi-a recomandat-o smile.gif .A ajuns sa imi placa mai mult decat HP-ul,asta poate pentru ca Arty(daca imi permiteti tongue.gif )nu e genul "tipic" de personaj principal.Cel si cel mai placut a fost sa ii urmaresc schimbarile de personalitate,(i chiar sunt curioasa cum va fi in vol.4),cred ca asta e unul dintre motivele principale pentru care imi place atat de mult cartea.Pe langa introducerea de personaje fantastice(centauri( tongue.gif ),elfi...desi nu elfi normali,troli...),Colfer a venit cu o idee originala:personajul principal sa fie si pozitiv,si negativ uneori. tongue.gif
Hm,hm...acum nu mai pot sa mai fac nici o povestire pentru ca trebuie sa plec la scoala rolleyes.gif Alta data.
Amfigorion
Posted: Dec 9 2006, 03:17 PM

the Saga goes on...

Group: Admin
Member No.: 2

si eu intru in categoria celor care au citit o singura data cartile, asa ca fa bine si nu te-ascunde dupa deget, Astri, stiu deja ca tu consideri seria mult inferioara celei HP tongue.gif

Cu placere,Sorana, iti recomand si Supranaturalistii daca tot a venit vorba tongue.gif e..hm..altfel, dar cred ca ai putea gasi si acolo bucati care sa-ti placa smile.gif

personajul meu preferat e Foaly, desi poate fi cumplit de iritant cateodata tongue.gif apoi:

-Artemis
-Opal
-C-der Root
-Butler
-Holly

ordinea e relativa :|
Astricin
Posted: Dec 9 2006, 09:41 PM

****SÅPE**** (semicerculetz)

Member No.: 4

Ideea nu este atat de a compara cele doua colectii de carti (stii bine ca nu se pot face comparatii intre genuri, daca nu chiar total opuse, macar diferite!), ci de a sublinia ca, totusi, impactul avut de HP este de explicat, data fiind complexitatea universului creat de J.K. Pe deasupra, am dreptul la o parere personala, generata de sentimentele traite in timpul lecturii. Nu pot spune ca seria cu Arty mi-a daruit prea multe senzatii, desi recunosc ca are parti pozitive, si se pricepe sa trateze bine partile umoristice.

Personaje preferate ...

-> Butler biggrin.gif
-> probabil Holly, desi mi se pare, uneori, prea feminista pentru gustul meu
-> Opal, nu atat prin prisma personajului in sine, ci a modului in care este construita/cizelata
soranna
Posted: Dec 10 2006, 08:24 AM

Advanced Member

Ceea ce ma bucura la seria Artemis Fowl e ca nu e atat de complexa,nu exista atatea sentimente,atatea lucruri triste,ca in Harry Potter.Nu sunt dusmanii atat de "aprige",nu sunt parti la care pur si simplu iti vine sa te urci pe pereti de nerabdare si neliniste tongue.gif .E mai degraba o actiune simpla,amuzanta,usoara si ironica.Deci,imi place si HP si AF.E ca si la muzica rock si cea dance.Rock-ul e plin de sentimente,pe cand dance-ul e ceva antrenant.Si ambele sunt frumoase smile.gif
Hmm...personaje favorite:
*Artemis*
*Holly*
*Cmd. Root*
*Foaly*
Cu placere,Sorana, iti recomand si Supranaturalistii daca tot a venit vorba  e..hm..altfel, dar cred ca ai putea gasi si acolo bucati care sa-ti placa

O sa imi cam sufle vantul prin buzunare dupa Craciun,asa ca... unsure.gif
Dar mersi oricum,poate mai tarziu tongue.gif
Onix
Posted: Jan 3 2007, 11:44 AM

Advanced Member

Member No.: 14

Am citit seria "Artemis Fowl", si trebuie sa spun ca volumul 3 este cu siguranta cel mai bun... A fost atat de amuzanta partea cu Pex si Chips... Am recitit-o de 3 ori...

Personajul meu principal este, cu siguranta, Mulch Diggums... Au fost cele mai amuzante parti cele cu el si gazele lui biggrin.gif ...de dorf. Apoi mi-au placut:

- Foaly
- Artemis
- Holly
- Root
- Opal
- Butler (tre' sa recunosc ca pentru un bodyguard, are o inteligenta iesita din comun)

Partea cea mai ciudata este amestecatura de "elfi". Poate recitesc odata primul volum (si eu am citit fiecare volum o data, dar fazele cu Mulch de cateva ori), ca sa inteleg cum este totul:

Poporul este format din:

- elfi
- gnomi
- dorfi
-centauri
Cred ca o sa fiu contrazis, caci am impresia ca toti sunt considerati elfi... Sau ei sunt o grupa distincta alaturi de cele de mai sus?

Ce cautau trolii pe langa elfi??? Si de ce erau cat elefantii? Ma rog...
Pasari Phoenix mai lipseau... (ati obervat ca unicornii, verii centaurilor, au fost exterminati...)

Alte observatii:
- Holly nu prea este acceptata la inceput de Root deoarece e femeie. Opal spune ca Foaly a luat diploma pentru ca era barbat... Exact aceleasi probleme ca in lumea oamenilor. Nu putea autorul sa excluda misoginismul din caracterul elfilor? Macar atat...

- "Superioritatea elfilor". Nu prea am obervat un intelect deosebit la elfi. Erau cativa mai inteligenti, ca Foaly, Opal (dar in privinta tehnologiei). Ei au puteri, ceea ce ii face superiori. Insa planurile lor, difera cat de cat dintr-un simplu roman politist? unsure.gif wink.gif

In orice caz, deabia astept volumul 4...
Amfigorion
Posted: Jan 3 2007, 12:48 PM

the Saga goes on...

Member No.: 2

Stiu ca partea cu elfii e problematica, si eu am fost derutata cand am citit cartile, de asta am si cautat pe google variantele in engleza..nu le mai stiu acum exact, dar din cate imi aduc aminte toate fiintele astea fantastice fac parte din asa numitul "fairy-folk" ..deci nu toti sunt elfi, ci si troli, gnomi, goblini, centauri, demoni, dwarfi, pixies, sprites..adunati sub denumirea generica de "fairies"..nu ma pricep atat de bine la problemele de limba..deci n-as putea sa zic care e corespondentul in romana...

Si mie volumul 3 mi-a placut cel mai mult, mi s-a parut interesanta si evolutia lui Juliet..insa in volumul 4 apare din nou Opal... TheDancingBanana.gif

Misoginismul la elfi este chiar putin mai tare accentuat decat la oameni, probabil a vrut sa ne transmita ceva cu asta Colfer smile.gif
Onix
Posted: Jan 5 2007, 05:55 PM

Advanced Member

Volumul patru a aparut? Adica este scris si sta sa fie tradus... mmmmhhhhh, delicios biggrin.gif Banuiesc ca nu o sa dureze prea mult. (Sau doar se stie ca va fi si Opal in volumul 4? Care inca nu este scris)

Problema e cu gnomii (dwarf) si piticii (probabil tot dwarf). Probleme de genul asta au aparut si in Hobitul.
soranna
Posted: Dec 27 2007, 12:50 PM

Advanced Member

Sincer am uitat totul de cand n-am mai rasfoit vreun volum AF... mellow.gif Dar acum ma asteapta volumul 4 pe marginea patului happy.gif "Aventuri cu Opal".Sa-mi revin dupa HP7 si ma apuc smile.gif
black-sound
Posted: Dec 27 2007, 04:57 PM

Mama lui Voldemort

Member No.: 1

Intrebare retorica : daca in engleza cartea se cheama "The Opal deception" de ce in romana a ajuns "Aventuri cu Opal"? Se poate mai rau ... se poate "coada de matura" blink.gif
soranna
Posted: Dec 27 2007, 05:22 PM

Advanced Member

M-am intrebat si eu asta biggrin.gif Da'...n-ai ce-i face rolleyes.gif La volumele 3 si 4 s-a schimbat traducatorul,nu ma pricep la de astea deci nu stiu daca a fost mai bun(a,ca ambele erau traducatoare) primul sau asta. angel_not.gif Eh...gasim noi un titlu mai bun angel_not.gif
Ai cartea,BS? smile.gif
Onix
Posted: Dec 27 2007, 11:34 PM

Advanced Member

"Aventuri cu Opal"? :| Omg, asta-mi pare mai ca "Bagheta din soc" :-s laugh.gif Oricum, despre traducere nu prea am ce spune, caci n-am citit cartea/ cartile in engleza... Iar despre, ehm, "Aventuri cu Opal"... Cand ajung in prima librarie il iau yes.gif
Anka
Posted: Dec 28 2007, 08:27 AM

Advanced Member

Group: Staff VP
Member No.: 19

hm mi-am luat si eu ieri 2 carti Artemis Fowl
adica prima carte - Artemis Fowl
si cred ca a 3a din serie Incidentul din Artica
a doua carte am citit-o vara asta : Codul Infinitului

ps: am mai citit si supranaturalistii...intr-o singura zi laugh.gif
soranna
Posted: Dec 28 2007, 10:07 AM

Advanced Member

a doua e incidentul din arctica,deci tu ai citit-o pe a treia;)
Anka
Posted: Dec 28 2007, 11:58 AM

Advanced Member

Group: Staff VP
Member No.: 19

a mersi..de fapt nu le stiam ordinea exacta ..asa ca am luat si eu nitel la nimereala laugh.gif
soranna
Posted: Dec 28 2007, 07:49 PM

Advanced Member

happy.gif

Am inceput sa citesc cartea azi dimineata...acelasi stil,acelasi arty happy.gif

Edited:Nu am terminat inca cartea,dar am gasit niste traduceri ciudate blink.gif De exemplu 'pricolici' in loc de 'zana' si 'pitic' in loc de 'dorf' blink.gif Doar traducatoarea e aceeasi care a tradus si volumul 3.

This post has been edited by soranna on Dec 31 2007, 10:37 AM
black-sound
Posted: Jan 4 2008, 05:23 PM

Mama lui Voldemort

Member No.: 1

Le am pe toate volumele sorana, si le-am citit pe toate pe nerasuflate, sper ca in curand sa imi cumpar si supranaturalistii ... aaa si mai sper sa ii fac lui Artemis sectiune separata wink.gif
soranna
Posted: Jan 4 2008, 06:11 PM

Advanced Member

Yupi biggrin.gif

Am terminat volumul 4 acum cateva zile...de fapt luni :-?? .Cred ca mi-a mai pierit din bucuria pe care o simteam cand citeam AF unsure.gif Nu stiu de ce.Totusi,cartea fu draguta happy.gif Mi-a placut replica lui arty cand a vazut-o pe Holly plangand:"De ce plangi,fetito?" laugh.gif (sau ceva de genul),si...comandantul root chiar are sentimente wub.gif chiar daca a murit.Din cate am citit mai demult pe fangathering,in volumul 5 Root e readus la viata :-??

Topic Options

Skin 180º designed by Doffy90 of the IF Skin Zone.

Hosted for free by InvisionFree (Terms of Use: Updated 7/7/05) | Powered by Invision Power Board v1.3 Final © 2003 IPS, Inc.
Page creation time: 0.4496 seconds | Archive