Seria Artemis Fowl, (Eoin Colfer)
| soranna |
|
Advanced Member

Group: Members
Member No.: 5

|
Multumim de topic  .Si sa stii ca nu esti singura care a citit doar o singura data fiecare carte.Eu nu pot sa recitesc o carte de la cap la coada.Ar fi prea plictisitor.Poate doar sa o iau pe fragmente. Deci.... Trebuie sa incep prin a-i multumi lui Amfi ca mi-a recomandat-o  .A ajuns sa imi placa mai mult decat HP-ul,asta poate pentru ca Arty(daca imi permiteti  )nu e genul "tipic" de personaj principal.Cel si cel mai placut a fost sa ii urmaresc schimbarile de personalitate,(i chiar sunt curioasa cum va fi in vol.4),cred ca asta e unul dintre motivele principale pentru care imi place atat de mult cartea.Pe langa introducerea de personaje fantastice(centauri(  ),elfi...desi nu elfi normali,troli...),Colfer a venit cu o idee originala:personajul principal sa fie si pozitiv,si negativ uneori. Hm,hm...acum nu mai pot sa mai fac nici o povestire pentru ca trebuie sa plec la scoala  Alta data.
|
|
|
| Amfigorion |
|
the Saga goes on...

Group: Admin
Member No.: 2

|
si eu intru in categoria celor care au citit o singura data cartile, asa ca fa bine si nu te-ascunde dupa deget, Astri, stiu deja ca tu consideri seria mult inferioara celei HP  Cu placere,Sorana, iti recomand si Supranaturalistii daca tot a venit vorba  e..hm..altfel, dar cred ca ai putea gasi si acolo bucati care sa-ti placa  personajul meu preferat e Foaly, desi poate fi cumplit de iritant cateodata  apoi: -Artemis -Opal -C-der Root -Butler -Holly ordinea e relativa :|
|
|
|
| Astricin |
|
****SÅPE**** (semicerculetz)

Member No.: 4

|
Ideea nu este atat de a compara cele doua colectii de carti (stii bine ca nu se pot face comparatii intre genuri, daca nu chiar total opuse, macar diferite!), ci de a sublinia ca, totusi, impactul avut de HP este de explicat, data fiind complexitatea universului creat de J.K. Pe deasupra, am dreptul la o parere personala, generata de sentimentele traite in timpul lecturii. Nu pot spune ca seria cu Arty mi-a daruit prea multe senzatii, desi recunosc ca are parti pozitive, si se pricepe sa trateze bine partile umoristice. Personaje preferate ... -> Butler -> probabil Holly, desi mi se pare, uneori, prea feminista pentru gustul meu -> Opal, nu atat prin prisma personajului in sine, ci a modului in care este construita/cizelata
|
|
|
| soranna |
|
Advanced Member

Member No.: 5

|
Ceea ce ma bucura la seria Artemis Fowl e ca nu e atat de complexa,nu exista atatea sentimente,atatea lucruri triste,ca in Harry Potter.Nu sunt dusmanii atat de "aprige",nu sunt parti la care pur si simplu iti vine sa te urci pe pereti de nerabdare si neliniste  .E mai degraba o actiune simpla,amuzanta,usoara si ironica.Deci,imi place si HP si AF.E ca si la muzica rock si cea dance.Rock-ul e plin de sentimente,pe cand dance-ul e ceva antrenant.Si ambele sunt frumoase Hmm...personaje favorite: *Artemis* *Holly* *Cmd. Root* *Foaly* | QUOTE | | Cu placere,Sorana, iti recomand si Supranaturalistii daca tot a venit vorba e..hm..altfel, dar cred ca ai putea gasi si acolo bucati care sa-ti placa |
O sa imi cam sufle vantul prin buzunare dupa Craciun,asa ca... Dar mersi oricum,poate mai tarziu
|
|
|
| Onix |
|
Advanced Member

Member No.: 14

|
Am citit seria "Artemis Fowl", si trebuie sa spun ca volumul 3 este cu siguranta cel mai bun... A fost atat de amuzanta partea cu Pex si Chips... Am recitit-o de 3 ori... Personajul meu principal este, cu siguranta, Mulch Diggums... Au fost cele mai amuzante parti cele cu el si gazele lui  ...de dorf. Apoi mi-au placut: - Foaly - Artemis - Holly - Root - Opal - Butler (tre' sa recunosc ca pentru un bodyguard, are o inteligenta iesita din comun) Partea cea mai ciudata este amestecatura de "elfi". Poate recitesc odata primul volum (si eu am citit fiecare volum o data, dar fazele cu Mulch de cateva ori), ca sa inteleg cum este totul: Poporul este format din: - elfi - gnomi - dorfi -centauri Cred ca o sa fiu contrazis, caci am impresia ca toti sunt considerati elfi... Sau ei sunt o grupa distincta alaturi de cele de mai sus? Ce cautau trolii pe langa elfi??? Si de ce erau cat elefantii? Ma rog... Pasari Phoenix mai lipseau... (ati obervat ca unicornii, verii centaurilor, au fost exterminati...) Alte observatii: - Holly nu prea este acceptata la inceput de Root deoarece e femeie. Opal spune ca Foaly a luat diploma pentru ca era barbat... Exact aceleasi probleme ca in lumea oamenilor. Nu putea autorul sa excluda misoginismul din caracterul elfilor? Macar atat... - "Superioritatea elfilor". Nu prea am obervat un intelect deosebit la elfi. Erau cativa mai inteligenti, ca Foaly, Opal (dar in privinta tehnologiei). Ei au puteri, ceea ce ii face superiori. Insa planurile lor, difera cat de cat dintr-un simplu roman politist? In orice caz, deabia astept volumul 4...
|
|
|
| Amfigorion |
|
the Saga goes on...

Group: Admin
Member No.: 2

|
Stiu ca partea cu elfii e problematica, si eu am fost derutata cand am citit cartile, de asta am si cautat pe google variantele in engleza..nu le mai stiu acum exact, dar din cate imi aduc aminte toate fiintele astea fantastice fac parte din asa numitul "fairy-folk" ..deci nu toti sunt elfi, ci si troli, gnomi, goblini, centauri, demoni, dwarfi, pixies, sprites..adunati sub denumirea generica de "fairies"..nu ma pricep atat de bine la problemele de limba..deci n-as putea sa zic care e corespondentul in romana... Si mie volumul 3 mi-a placut cel mai mult, mi s-a parut interesanta si evolutia lui Juliet..insa in volumul 4 apare din nou Opal... Misoginismul la elfi este chiar putin mai tare accentuat decat la oameni, probabil a vrut sa ne transmita ceva cu asta Colfer
|
|
|
| Anka |
|
Advanced Member

Group: Staff VP
Member No.: 19

|
hm mi-am luat si eu ieri 2 carti Artemis Fowl adica prima carte - Artemis Fowl si cred ca a 3a din serie Incidentul din Artica a doua carte am citit-o vara asta : Codul Infinitului ps: am mai citit si supranaturalistii...intr-o singura zi
|
|
|
Track this topic
Receive email notification when a reply has been made to this topic and you are not active on the board.
Subscribe to this forum
Receive email notification when a new topic is posted in this forum and you are not active on the board.
Download / Print this Topic
Download this topic in different formats or view a printer friendly version.
|